Sedmihorky: Den třetí a čtvrtý

8. 6. 2017 | Mgr. Romana Parkmanová

15f99hecy0_____l52rotpidu-102-2731

Ahoj všichni. Opět se hlásíme z našeho pobytu. Včerejší dopoledne jsme strávili s naším lektorem Vítkem hledáním drahokamů. Některé z nás postihla zlatá horečka, a tak jsme si z výletu přinesli kila kamenů jako suvenýry pro naše rodiče. Povedlo se nám najít a poznat křišťál, jaspis i ametyst. Některé z kamenů jsme měli možnost si vybrousit. Odpoledne jsme se zapotili u hry ponožky a čokoláda. Naštěstí jsme všichni přežili a někteří z nás si navíc pochutnali. Večer jsme zakončili v africkém hudebním stylu. Postupně se každý z nás naučil ovládat africká bonga a na závěr jsme společně zahráli jednoduché i složité rytmy, až nás ruce bolely. Poté proběhl táborák s opékáním vuřtů a bojovkou.

Čtvrtý den zdá se být poněkud kritický (alespoň ve výrazech našich studentů po probdělé noci). Pod dozorem strážných andělů jsme vydřeli kopec do arboreta Bukovina. Zde nás čekal další program v podobě pracovních listů. Protože byl na naše zavazadla pod očima nejspíš děsivý pohled, obdrželi jsme škrabošky, které tu hrůzu zakryly. Poznávat stromy podle hmatu nebyla pro nás dost atraktivní zábava, a tak jsme si ji zpestřili osaháváním spolužáků i spolužaček.

Po obědě se vypravíme na Valdštejn  a večer za poznáváním sov. Zítra nás čeká balení zavazadel, nepříjemný úklid, dohledání ztracených věcí a odjezd domů. Tak ahoj zítra večer v Rakovníku.