Oslavy 65. výročí VŠCHT v Praze

25. 9. 2017 | Ing. Kamil Březina

3u8ldxqqk6_____ru1dbg4vjc-oslavy-65-vyroci-vscht-2017-045_1170_700_SHRINK_ONLY__85_jpg_

Naše partnerská Vysoká škola chemicko-technologická v Praze v těchto dnech oslavila 65 let své samostatné existence. Bohatý program pro veřejnost proběhl v sobotu 23. 9. v obou hlavních budovách VŠCHT i jejich okolí.

V pátek 22. 9. v 16 hodin se uskutečnilo slavnostní zahájení oslav, spojené s předáváním Medailí Emila Votočka. Toto ocenění uděluje rektor VŠCHT Praha vynikajícím osobnostem, které se svou odbornou nebo veřejnou činností zasloužily o rozvoj chemie a dalších oborů na VŠCHT Praha. Slavnostního zahájení se zúčastnila řada tuzemských osobností na čele s předsedkyní Akademie věd ČR prof. Evou Zažímalovou, rektory vysokých škol, zástupců ministerstev a ředitelů partnerských akademických ústavů a firem. Pozvánku na tuto výjimečnou událost obdrželo od rektora VŠCHT prof. Karla Melzocha i naše gymnázium, za které byli na slavnostním zahájení oslav přítomni vyučující chemie Ing. Kamil Březina a dvě nadané studentky ze třídy C3A Monika Lavičková a Aneta Šilhavá.

O tom, jaké vstřícnosti a exkluzivity se naší škole ze strany VŠCHT dostalo, svědčí fakt, že v posluchárně mezi pozvanými hosty byla při slavnostním aktu naše dvě děvčata z C3A jediná z řad středoškolských studentů. VŠCHT, děkujeme. Aneto a Moniko, děkujeme. O tom, jak přátelská, srdečná a laskavá atmosféra v pátek odpoledne a večer na VŠCHT v Praze panovala a jak to všem osobnostem slušelo, se můžete přesvědčit na fotografiích. :-)