Prima na Neviditelné výstavě

25. 1. 2018 | Mgr. Ivana Brabcová, Adam Bretšnajder, Julie Bradáčová

sek2u4hlmq_____rq1g3b1q0o-p1040644

V pátek 12. 1. jsme vyjeli vlakem do Prahy. Vystoupili jsme na Veleslavíně a pokračovali metrem na Můstek. Z Můstku jsme šli kolem zajímavé měnící se hlavy Franze Kafky, až jsme konečně dorazili na místo. Po skupinkách jsme vyráželi do zatemnělého výstaviště. Než na nás došla řada, hrál jsem s Oliverem po slepu šachy. Pak jsme konečně byli na řadě. Byla tam tma jako v pytli, neviděli jsme vůbec nic. Prováděla nás tam nevidomá paní a moc hezky nám popsala život nevidomých. Přivezl jsem si odtamtud speciální Rubikovu kostku se slepeckými výstupky. Moc se mi tam líbilo, ale zbytek už vám neprozradím, protože byste tam jinak nejeli.

Adam Bretšnajder (O1)

 

V pátek jsme jeli s paní učitelkou Brabcovou, Proškovou a s Maeve, Cass a Nickem na Neviditelnou výstavu. Jeli jsme vlakem z Rakovníka na nádraží Veleslavín. Odtud jsme pokračovali metrem na Můstek. Dorazili jsme na místo a rozřadili se do skupin po 8. Já šla ve 3. skupině. Každá skupina vyrazila cca 15 minut po té předchozí, výstava trvala hodinu.Vešli jsme do naprosté tmy.

Průvodce Michal nám řekl, že budeme rozpoznávat místnosti a předměty v nich. Pohybovali jsme se za sebou a nejednou se stalo, že někdo někomu sáhl do oka, pusy či nosu. Předposlední místnost byla galerie, kde jsme rozpoznávali sochy. Poslední byl bar, tam jsme si mohli koupit pití. Výlet se mi moc líbil a jsem ráda, že vidím.

Julie Bradáčová (O1)