Letitý školní klavír opět v plné kráse

21. 2. 2014 | Mgr. Ludmila Karolová

9xjtyrhwbj_____hjm8rdji8l-dsc-0083_1170_700_SHRINK_ONLY__85_jpg_

Ve třetím únorovém týdnu se dostal do centra pozornosti studentů druhého ročníku náš letitý školní klavír. Ale nebyl v centru pozornosti tak, jak je obvyklé! Dosud - bohužel - klavír pozorností studentů velmi trpěl. Měl poničené bílé klávesy, zlomená táhla kladívek, zničený pultík na noty... Jak jinak by mohl vypadat klavír, stojící celá desetiletí ve třídě plné zvídavých žáků, zkoušejících si na něm svoji zručnost a někdy i sílu?

Tentokrát ale se chlapci, jmenovitě Petr Dyršmíd, Jaroslav Froněk a Štěpán Klas, rozhodli, že všechny závady odstraní. Zcela nezištně a bezplatně. A musím uznat, že se jim to skvěle podařilo! Všechny klávesy, které mají být bílé, bílé jsou. Dřevěná táhla kladívek jsou slepená a spojení promazaná jelením lojem. I pultík na noty funguje. Dokonce se nám podařilo doladit nejfalešnější klávesy. Klavír jsme také pročistili a zbavili letitého nánosu prachu.

Myslím si, že trojice studentů odvedla kus práce a že by se o jejich snaze měli dozvědět i všichni ostatní. Třeba si příště dají při hraní na klavír větší pozor a budou náš školní klavírní poklad šetřit.