2. místo v mezinárodním finále Aliante a jako odměna cesta do Gruzie!

14. 7. 2015 | Mgr. Martina Voříšková

vyx5b7lobb_____borek

Začátkem července proběhlo v Litevském Kaunasu mezinárodního finále soutěže Aliante 2015, do kterého se probojoval spolu se svojí spolusoutěžící Dominikou Krejčí Borek Požár z našeho gymnázia. Ve velkém finále byly soutěžní dvojice z Česka, Slovenska, Polska, Litvy, Černé Hory, Gruzie, Kanady, Chorvatska a Turecka sloučeny do čtrnácti čtyřčlenných týmů. Tak vznikl česko - kanadský soutěžní tým Borek Požár, Dominika Krejčí, Luigi Nestore Giuliano a David DeSa.

Zatímco v kvalifikačních kolech šlo především o prověření teorie, ve finále čekaly na soutěžící jak úlohy testující znalosti z fyziky, chemie, historie, zeměpisu i kulturního přehledu, tak i úkoly praktické. Během práce v terénu byly soutěžní týmy prověřeny například v střelbě ze vzduchovky, práci s buzolou, překážkovém běhu, hodu granátem na cíl, běhu s neprůstřelnou vestou, práci s šiframi, orientaci v noční krajině, střelbě z luku, manipulaci s obrněným ransportérem, přenášení zraněného a mnohém dalším.

Pro finalisty byl samozřejmě připraven i zajímavý výlet - cesta lodí kolem hradu Trakai a návštěva vojenského muzea v Kaunasu.

Slavnostní vyhlášení výsledků mezinárodního finále Aliante 2015 proběhlo ve skvostných interiérech kaunaské radnice a výsledek byl neméně skvostný. Druhé místo pro česko - kanadský tým s naším Borkem Požárem a jako odměna desetidenní zájezd do Gruzie!

Blahopřejeme!