Literární a výtvarné úspěchy našich studentů

7. 3. 2016 | Mgr. Lenka Hejdová

s3pzslvs65_____mhvjfjgzjdzjdzjd

Soutěže, jejichž uzávěrky byly stanoveny na podzimní měsíce, bývají vyhodnoceny až v tento předjarní čas. Naše gymnázium si v nich tradičně vede velmi dobře. Jednotlivým studentům patří tedy velký dík za reprezentaci školy.


Celostátní literární soutěž pro středoškoláky vypsaná Univerzitou v Olomouci o nejlepší esej na téma Cestou z domova za lepším domovem?

Barbora Svobodová (septima) 2. místo

 

Kladenská veverka – literární část

Michal Šmíd (septima) 1. místo v kategorii SŠ

Jiří Ryjáček (tercie) 3. místo v kategorii ZŠ

 

Kladenská veverka – výtvarná část

fotografie:

Václav Havlík (C2B) – Cena zakladatele soutěže Ing. Jaroslava Fialy

Jan Gregor (C2B) 2. místo

Nikola Horníková (C2B) 3. místo

Kresba a malba:

Kateřina Matesová (C3) – 1. místo

Eva Hůlová (septima) – 2. místo

 

Další dvě literární soutěže už mají své vítěze, ale protože ještě neproběhlo předávání cen, víme jen, že se studentky a student septimy umístili na předních místech, pořadí se ale až do předání cen tají.

 

Do prestižní soutěže Komenský a my v Brandýse nad Orlicí byly zaslány v kategorii středních škol dvě eseje na téma Odvaha, hrdinství a statečnost. Sandra Halmlová i Filip Horák ze septimy v celostátní konkurenci obsadili přední místa. Na to, jak přesně dopadli, si budeme muset počkat do konce března, kdy proběhne slavnostní předávání cen tradičně spojené s oslavou Dne učitelů.

 

V humoristicky pojaté soutěži Řehečská slepice se neztratily Sandra Halmlová a Valentýna Koutníková ze septimy. Také jejich umístění je až do předávání cen v Městské knihovně v Jičíně tajemstvím. Je to ale poprvé, kdy v této soutěži uspěl někdo právě z naší školy. Úkolem bylo vtipně a s nadhledem dokončit text.