Naši studenti se Jámy lvové nezalekli :)

3. 6. 2016 | Mgr. Martina Voříšková

htm1thr6st_____21316516

Jáma lvová je celostátní korespondenční soutěž na pomezí matematiky a informatiky, kterou pro žáky druhého stupně základních škol a odpovídajících tříd víceletých gymnázií pořádá České vysoké učení technické v Praze. Během školního roku probíhají tři soutěžní korespondenční kola, o prázdninách je pak pro nejlepší řešitele připraven letní tábor se zajímavým programem doplněným technicky zaměřenými přednáškami. Kromě cenných odborných zkušeností mají tak účastníci tábora možnost navázat přátelství se svými obdobně zaměřenými vrstevníky.

V starší kategorii Jámy lvové si i letos vedl skvěle Vilém Gutvald z tercie, který po závěrečném účtování obsadil dělené 4. místo. V mladší kategorii dosáhla pěkného umístění Marie Nováková ze sekundy, 15. příčka v celorepublikovém měřítku také rozhodně není k zahození. :)

Oba naši studenti se tak i letos propočítali na výběrový letní tábor, který se uskuteční na základně v Hříběcí nedaleko Pelhřimova.

Vilémovi i Marušce děkujeme za skvělou reprezentaci našeho gymnázia a přejeme jim mnoho nezapomenutelných táborových zážitků! A pokud vás zajímá, jak to na takovém matematickém táboře vypadá, není nic snazšího. Zkrátka příští rok vstupte do Jámy lvové také. Nebo si alespoň přečtěte tenhle článek :)