Trojnásobný úspěch v krajském kole Astronomické olympiády!

30. 4. 2017 | Mgr. Martina Voříšková

l7nqnznbf6_____rm4imnq33g-wp1130083zmen

Více jak 8000 soutěžících z celé České republiky se letos zapojilo do řešení úloh Astronomické olympiády, mezi nimi samozřejmě i několik našich studentů. Zatímco školního kola olympiády se zhostilo úspěšně veliké procento z nich, jen ti nejlepší nevzdali úlohy kola krajského. Prokousat se online testem, zpracovat astronomické pozorování či vyřešit několik početních astronomických úloh nebylo určitě jednoduché. O to větší radost máme z výsledků:

Radek Jirásek ze třídy C1B obsadil v kategorii CD krajského kola Astronomické olympiády třetí místo, Emma Kodyšová z tercie byla v kategorii EF dokonce druhá a Blanka Vaněčková z primy skončila v kategorii GH na šestém místě. I to je krásné umístění, vždyť v každé z kategoriií EF a GH startovalo přes 60 soutěžících!

Zbývá dodat, že jednotlivé kategorie jsou vždy společné pro dva ročníky a všichni tři naši soutěžící byli letos věkově znevýhodněni. O to víc se těšíme na příště, kdy budou naše o rok zkušenější želízka v ohni soutěžit ve stejných kategoriích jako letos :)

Blance, Emmě i Radkovi blahopřejeme a děkujeme za příkladnou reprezentaci našeho gymnázia. SRPDŠ při GZWR děkujeme za finanční zajištění odměn.