Naši studenti v krajském kole Fyzikální olympiády nezklamali

4. 5. 2017 | Mgr. Martina Voříšková

oja7rzrm1w_____a-book-4126483_1280

V druhé polovině dubna proběhlo jako každý rok krajské kolo Fyzikální olympiády, tentokrát netradičně na slánském gymnáziu. Naši školu reprezentovali: v kategorii D Jiří Zelenka (C1A) a Radek Jirásek (C1B), v kategorii B pak Borek Požár (O7). A jak si naši zástupci vedli?

V nejpočetnější kategorii D, v níž se utkaly čtyři desítky soutěžících z prvních ročníků a kvinty, skončil Jiří Zelenka na krásném 9. místěRadek Jirásek na skoro stejně krásném 12. místě. Výsledky v této kategorii byly velice těsné, Jirku od třetího místa dělily pouhé tři body a Radka čtyři :) Oba dva naši studenti se svým bodovým ziskem s přehledem zařadili mezi úspěšné řešitele krajského kola Fyzikální olympiády.

V kategorii B určené pro studenty třetích ročníků a septimy se utkalo více jak 20 studentů. Úlohy v této kategorii byly záludné a bodové zisky většiny studentů poměrně skromné. Náš Borek Požár se pral statečně do posledního okamžiku a skončil na pěkném 8. místě.

Našim studentům blahopřejeme, děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy a věříme, že za rok o nich zase budeme v sekci "Fyzika" psát ;)