Mystery Skype: Česká republika versus Dánsko

19. 9. 2017 | Mgr. Olga Beulakkerová

ucwmsc4iab_____tbt4f1pbmb-p1000073

V pondělí 18. září se kvinta spojila prostřednictvím Skype se školou a třídou, o které neměla nejmenší tušení, z jaké země je. Pomocí otázek (zjišťovacích) kladených v němčině, neb se jednalo o běžnou výuku německého jazyka, pátrali kvintáni po tom, kdo jsou jejich vrstevníci, které mohli vidět a slyšet na white boardu v učebně 030, která již v nedávné minulosti zažila jednu videokonferenci s Francií.

Tentokrát se jednalo o partnerskou třídu z Dánska, z města Odense, které leží na ostrově Fyn.

Pro kvintány nebyl zase až tak velký problém uhodnout, z jaké země a z jakého města partnerská třída pochází. Stejně tak pro Dány nebyl problém zjistit, že jsme z České rapubliky a přímo z Rakovníka.  Velkým, ale zároveň i milým překvapením pro nás bylo, že v partnerské třídě je jedna žákyně s českými kořeny.

Dánové nás požádali, abychom zazpívali naši národní hymnu. Jejich přání kvintáni bez zaváhání vyhověli. Recipročně jsme si mohli i my poslechnout dánskou hymnu v podání partnerské třídy.


Výuka němčiny tak probíhala „live“ a oboustranně velmi komunikativně.  S partnerskou třídou z dánského Odense budeme nadále spolupracovat na projektu

 „Wer bin ich und wer bist du ?“.

Za projekt nám byl udělen e-twinningový certifikát.