Jsme fakultní školou Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy

11. 2. 2018 | Ing. Kamil Březina

m55dbuirzb_____8n1ggorh2x-fakultni-skola-prf-uk-2018-047

Pátek 19. 1. 2018 byl pro naše gymnázium důležitým dnem. Delegace školy ve složení ředitelka PhDr. Zdeňka Voráčková, vyučující Mgr. Gabriela Honsová a Ing. Kamil Březina a 24 vybraných studentů vyšších ročníků se vypravila do Prahy na Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy. Ředitelka školy s oběma vyučujícími se zúčastnila slavnostního setkání představitelů spolupracujících škol Přírodovědecké fakulty, na kterém její děkan prof. RNDr. Jiří Zima, CSc. propůjčil Gymnáziu Zikmunda Wintra v Rakovníku titul Fakultní škola Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy.

Naše gymnázium splnilo všechna kritéria nezbytná k propůjčení titulu „fakultní škola“, jako je kvalitní výuka alespoň 2 přírodovědných předmětů jak po stránce obsahové, tak z hlediska používaných metod a forem výuky, realizovaná kvalifikovanými a kreativními pedagogy příslušných aprobací, odpovídající materiální a technické vybavení nebo úspěšnost žáků v přírodovědných předmětových soutěžích a našich absolventů v přijetí ke studiu na vysokých školách přírodovědného směru.

Exkluzivní forma spolupráce, spojená s titulem fakultní škola, je výhodná pro obě strany. Po partnerství s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze, získání titulu Fakultní škola Elektrotechnické fakulty ČVUT v Praze nám byl nyní propůjčen také titul Fakultní škola Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. Všechny tyto spolupráce s významnými pražskými institucemi vnímám jako skutečně prestižní záležitost, která může významně posílit pozici našeho gymnázia v regionu a dále jej posunout do vyšších pater českého středního školství. Podrobnější informace naleznete zde.

Ing. Kamil Březina