Čtvrté místo na republice!

3. 5. 2018 | Mgr. Hana Minaříková

zko56tb7vh_____u24erqhmnb-2018-04-24-13-32-24 (1)

Obrovského sportovního úspěchu dosáhl náš tým florbalistek ve složení: Sára Kleknerová, Michaela Stehlíková, Tereza Nezbedová, Michaela Kališová, Natálie Procházková, Alena Jerijová, Sára Krausová, Kateřina  Laubrová a brankařka Michaela Polánková na Republikovém finále poháru AŠSK středních škol ve florbalu, kde obsadil skvělé 4. místo.

Postup na republikové finále pro naše florbalistky začal už 5. prosince 2017 prvním vítězstvím v okresním kole nad týmy rakovnických škol. V březnu 2018 následovalo krajské kolo v Sedlčanech a z družstev  Mladá Boleslav, Kladno, Nymburk, Mělník, Sedlčany a Benešov naše florbalistky z 1. místa postoupily do kvalifikace o republikové finále, které proběhlo začátkem dubna v Plzni. Vítězství nad týmem z Tábora a Klatov a zisk dalšího 1. místa jim zajistilo postup do posledního republikového kola v Jindřichově Hradci.

Ve dnech 23. a 24. dubna 2018 proběhlo republikové finále ve sportovní hale v Jindřichově Hradci. První den se proti sobě postavila družstva z  Prahy, Hradce Králové, Olomouce, Znojma, Jindřichova Hradce a náš tým. Ve dvou skupinách sehrála vzájemná utkání, ze kterých postupovala čtyři družstva do semifinále. To se podařilo i našemu týmu. Druhý den se hrála utkání v semifinálové a vítězové ve finálové skupině.  Našemu týmu se nepodařilo porazit družstvo z Olomouce a loňského vítěze poháru z Prahy. Tyto dvě porážky je posunuly na konečné 4. místo. I když je to první místo pod stupni vítězů, kde vždy chybí trocha sportovního štěstíčka, naše florbalistky podaly výborný výkon, ve kterém ukázaly svoji bojovnost, vysokou technickou úroveň, fyzickou zdatnost a výbornou týmovou spolupráci. Náš tým florbalistek tak patří mezi 6 nejlepších florbalových družstev středních škol v České republice.

Florbalistkám gratulujeme k výbornému výsledku a děkujeme za vzornou reprezentaci školy. Fotogalerie ZDE.

Konečné pořadí:
1. místo     OA Bubeneč Praha
2. místo     SŠ SHS Hradec Králové
3. místo     Gymnázium Olomouc
4. místo     Gymnázium Z. Wintra Rakovník
5. místo     Gymnázium Znojmo
6. místo     OA TGM Jindřichův Hradec