Tři zlaté, dvě bronzové a dvě bramborové z krajského kola SOČ!

8. 5. 2018 | Mgr. Hana Prošková

vqmprsaj1l_____9xhlx6vhde-pred-obhajobami1_1170_700_SHRINK_ONLY__85_jpg_

V úterý 24. 4. proběhlo v prostorách Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie v Kladně krajské kolo přehlídky Středoškolské odborné činnosti (SOČ). Z řad studentů třetích ročníků našeho gymnázia se klání zúčastnilo 10 soutěžících. Polovina z nich byla více než úspěšná a tři absolutní vítězové postupují do celostátního kola. Hlavně díky nim drží z jedenácti postupujících středních škol Středočeského kraje GZWR záviděníhodné druhé místo.

V oboru Matematika a statistika vyhodnotila odborná porota jako nejlepší práci Milana Ondiče (C3B) Lineární funkce a její aplikace. Obdobně „zabodoval“ a první místo v oboru Ekonomika a řízení obsadil Matěj Kalous (C3A) se svou Marketingovou komunikací na internetu. A do třetice exceloval v oboru Tvorba učebních pomůcek, didaktická technologie Roman Jaroš (C3B), který zaujal svými pracovními listy přibližujícími téma Norimberského procesu.

Aby toho nebylo málo, v oboru Fyzika se na krásné třetí příčce umístil David Vondráček (C3A), který se zabýval Aerodynamikou automobilů a stejně úspěšná byla v oboru Filozofie, politologie a ostatní humanitní a společenskovědní obory i Karolína Pucholtová (C3A) s prací Vývoj postavení ženy v rodině.

Pomyslné bramborové medaile a Ceny poroty si odvezli Jolana Ťažiarová (C3B) - Já a myslivost a Tomáš Fencl (O7) - Veganství.

Uznání a poděkování patří samozřejmě všem zúčastněným; výhercům gratulujeme a držíme palce v celostátním kole, které se uskuteční 15. až 17. června v Olomouci.

Za GZWR H. Prošková

Postupující do celostátního kola:
Milan Ondič


Matěj Kalous


Roman Jaroš