Vítěz třetí největší ekonomické ceny na světě mezi námi

7. 1. 2020 | PaedDr. Jitka Knorová, Mgr. Jana Suková

bx8xn4uvv1_____15569

V předvánočním čase, kdy už  pracovní morálka vázne, je ideální čas na vybočení z běžné každodenní rutiny. Pro čtvrté ročníky se jím stala neformální přednáška Martina Kábrta, teprve šestadvacetiletého ekonomického konzultanta, který se svým týmem  uspěl v IPPR Economics Prize. Jejím cílem je  hledat  nejlepší nápady pro nastartování udržitelného ekonomického růstu ve Velké Británii. Tato cena je skutečně mimořádná. Vyšší ocenění získávají jen výherci Nobelovy ceny za ekonomii a Wolfsonovy ekonomické ceny. 

Příjemně strávené dvě hodiny Martin vyplnil nejprve povídáním o svých studijních časech, tady v Čechách i v Anglii, ve druhé části představil společnou práci jeho týmu, se kterou vyhráli již zmíněné ocenění. Bylo  milé, že suchopárná fakta dokázal předestřít jednoduchým a čitelným způsobem i pro laiky nepolíbené ekonomickým vzděláním. Své vystoupení okořenil mnoha úsměvnými historkami, například o tom, jak nevyhrál konkurs na studentskou brigádu, která spočívala v doplňování papíru do kopírek, nebo jak při natáčení vysílacího šotu pro Českou televizi musel předstírat, že hovoří do telefonu, aby bylo jasné, že jde o byznys, zároveň se muselo čekat, až okolo projede typický červený autobus, aby bylo jasné, že je to v Londýně.


Martin Kábrt se svým týmem (na fotce zcela vlevo)


Více informací  na:

https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/2865710-tym-vedeny-cechem-pripravil-recept-pro-britske-hospodarstvi-ziskal-za-nej

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/mlady-cesky-ekonom-vyhral-prestizni-britskou-cenu-75756