FLORBAL SŠ: Postup do kvalifikace na republikové finále !!!!

27. 1. 2015 | Mgr. Klára Kunftová

wzpfv7tqnk_____luro20n74y-img-3712

Krajské kolo ve florbale v kategorii dívek SŠ se uskutečnilo 23.1. v Kolíně. Ráno nastupovala děvčata do autobusu před budovou gymnázia již v 6:15, ale s dobrou náladou a velkým odhodláním. Tým odjížděl na turnaj podat maximální výkon, ale hlavně si jej užít. Do Kolína autobus dorazil v 8:15 a zbývalo jen pár minut do začátku prvního zápasu. Krajského kola se zúčastnilo 5 týmů, které se utkaly systémem každý s každým.

V prvním utkání na naše hráčky čekalo Sportovní gymnázium Kladno. Naše děvčata měla od začátku na palubovce převahu a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří vstřelit gól. V 8 minutě skórovala Markéta Hanzlová a v 10.minutě Michaela Stehlíková. Ve dvanácté minutě se Kladnu sice podařilo snížit na 2:1, ale naše děvčata zodpovědně bránila a zápas dotáhla do vítězného konce.

Ve druhém utkání na naše hráčky čekal velmi silný soupeř. Tým Gymnázia Benešov vystupoval velmi sebevědomě a již ve druhé minutě tým GZWR prohrával 2:0. Hra Benešova byla postavena na 2 velmi dobrých hráčkách. Našim děvčatům se podařilo ubránit je a proto se do žádné další šance nedostaly. Naše děvčata zaskočila Benešov svou důraznou hrou, perfektně bránila a nahrávala si. Tereza Doubková vstřelila 2 góly a Michaela Stehlíková 1 gól. Vítězství 3:2 v tomto utkání bylo pro naše družstvo klíčové.

V dalším utkání děvčata změřila své síly s Gymnáziem a Střední odbornou školou ekonomickou Sedlčany. Toto utkání bylo velmi vyrovnané a skončilo s výsledkem 0:0.

V posledním zápase proti Gymnáziu Kolín měl tým GZWR spoustu šancí, které se nám bohužel nepodařilo proměnit. Během utkání vypadl elektrický proud a nešla časomíra. V poslední vteřině utkání rozhodčí uznal sporný gól a naše děvčata prohrála 0:1.

Naše hráčky ve složení Veronika Třísková, Markéta Hanzlová, Tereza Doubková, Kateřina Zilcherová, Sára Kleknerová, Šárka Kubernátová, Michaela Stehlíková, Denisa Holanová, Anna Kasíková , Kateřina Vopatová vybojovaly zcela zaslouženě postup do kvalifikace na republikové finále.

Studentkám děkujeme za vzornou reprezentaci školy !!!!

Děvčatům držíme palce a věříme, že se jim v kvalifikaci /23.2. Liberec/ bude dařit !!!!!!!!


FOTOGALERIE

Krajské kolo florbalu