Křížky a kolečka si podmanili studenti GZWR!

15. 11. 2013 | Anna Voříšková, O7

c040bkaq9w_____klee-1949946_640

Kdo by neznal piškvorky, hru, v níž dva protivníci soupeří o to, kdo z nich dříve vytvoří souvislou řadu pěti shodných znaků? Snad již děti ve školce si dlouhou chvíli při čekání na maminku krátí ve společnosti tužky a čtverečkovaného papíru. Tato na první pohled jednoduchá hra v sobě skrývá umění, která jsou v dnešním světě často opomíjena. Umění logického uvažování a strategického přemýšlení. Být mistrem této hry není zkrátka jen tak.

Ve čtvrtek 14. listopadu 2013 se na našem gymnáziu konalo okresní kolo pIšQworek, mistrovství škol v logické hře piškvorky. Téměř dvě desítky týmů ze středních i základních škol celého okresu svedly v budově gymnázia tvrdou několikahodinovou bitvu o mety nejvyšší.  A jak to všechno dopadlo? Pro naše gymnázium skvěle! Posuďte sami:

1. místo: tým Trsátka - GZWR
Alena Doubková (C4B), Tereza Doubková (O6),
Markéta Korcinová (C4B), Thuy Linh Duong (O6),
Olga Nechutná (C4A)

2. místo: tým Sršni - GZWR
Tung Anh Duong (O8), Tomáš Vajc (C3B), Karel Osvald (O8),
Přemysl Holub (O8), Tomáš Zuska (C4B)

3. místo: tým 9. A - 3. ZŠ Rakovník
Michaela Polánková, Nikola Amlerová, Jessica Cusacková, Nikola Tlustá, Petra Sodomková

Blahopřejeme nejen oběma našim zástupcům, ale i týmu ze 3. ZŠ Rakovník, který výborně obstál v konkurenci starších soutěžících ze středních škol.

Ještě jedna skvělá zpráva: Oba týmy GZWR postoupily do kola krajského, které se uskuteční ve čtvrtek 21. 11. 2013 v Praze. Trsátka a Sršni, držíme palce!!!

Anna Voříšková, O7