Bramborový salát na GZW
3. 10. 2019 | Mgr. Lukáš Gayer
![37y1ruskfa_____3g4vw72ycf-michani-2-1 37y1ruskfa_____3g4vw72ycf-michani-2-1](/files/clanky/1117/_thumbnail/37y1ruskfa-3g4vw72ycf-michani-2-1_1170_700_fit_exact_85_jpg_.jpg?t=1714911390)
Třída O4 uspořádala v rámci mezinárodního eTwinningového projektu „The European Cookbook“ netradiční hodinu. Cílem projektu je seznámit partnery z evropských zemí s některými národními pokrmy a předvést jejich přípravu. Vše za použití anglického jazyka. Žáci z Polska, Portugalska, Chorvatska a Turecka se tak mohli prostřednictvím videa podívat, jak se připravuje tradiční český bramborový salát.
Samotné přípravě předcházelo seznámení partnerů s pokrmy české kuchyně. Studenti si tak mohli nejen osvojit širokou škálu nové slovní zásoby, ale i vyzkoušet, jak náročné je tvořit multimediální obsah se současným komentářem v cizím jazyce.