Diskuzní kroužek na univerzitě v Praze

27. 2. 2023 | Antonín a Metoděj Svobodovi + Diskuzní kroužek

5do1uf9wp0_____DKUP Titulní

V pátek 24. února 2023 jsme s diskuzním kroužkem zažili nevšední a ojedinělou událost, vyrazili jsme totiž na Debatní a přednáškový den Metropolitní Univerzity v Praze, kde nás čekalo několik přednášek a seminářů z širokého spektra oborů.

Hned na úvod nás přivítalo téma světové ekonomiky, kde jsme se ponořili do možných scénářů vývoje globálního trhu. Následoval rozbor cestovního ruchu s bližší zmínkou o jeho aktuálním vývoji v postcovidové době. Přišla řeč i na vážnější téma peněz a krizí v souvislosti s momentálním stavem České republiky v oblasti mezinárodní obchodu.

V neposlední řadě se nám na semináři se zaměřením na Asii povedlo dostat krátký hlasový záznam do oficiálního podcastu univerzity „Asie v souvislostech“. A nakonec nás doktor práv Pavel Klíma zasvětil do světa kyberkriminality a bezpečného pohybu na internetu.

Díky tomu, jak vše proběhlo podle plánu a bez jediného problému, jsme si mohli užít celý den naplno. Samozřejmě by to nebylo možné bez přehledné spolupráce s vedením školy a s jednotlivými aktivními členy diskuzního kroužku. Myslíme, že účast na této vzdělávací a kulturní akci je možné označit za velmi úspěšnou.