Diskuzní kroužek opět na Simulaci Evropského parlamentu

17. 11. 2023 | Metoděj a Antonín Svobodovi s Diskuzním kroužkem

kslpyzr3w3_____titulka

Ve dnech 9. a 10. listopadu 2023 jsme se s šestičlennou skupinkou z Diskuzního kroužku vydali do významných budov institucí města Prahy jako je Česká spořitelna a Senát Parlamentu ČR, kde jsme se v celkovém počtu 80 zapálených studentů zapojili do Simulace Evropského parlamentu pořádané spolkem Mladých demokratů. Akce byla složena z poutavých přednášek o fungování EU a Evropského parlamentu, ze simulovaných jednání ve výborech, z diskuzí s poslancem EP Luďkem Niedermayerem a 1. náměstek hejtmana Jihočeského kraje Františkem Talířem a realistického plenárního zasedání.

Za tyto dva dny jsme, rozděleni do politických frakcí a výborů, demokraticky projednávali, vypracovávali a upravovali reálná usnesení Evropského parlamentu. V často až moc vášnivých jednáních se nám však i jako studentům rakovnického gymnázia bez zvláštních poltických zkušeností stejně povedlo prosadit.

V závěru všech jednání nás čekala největší výzva v podobě vystoupení u řečnického pultu před celým sálem simulovaného plenárního zasedání. Tato část nám poskytla možnost projevit jak své politické, tak i rétorické dovednosti.

Z celkového počtu účastníků bylo nakonec vybráno 17 nejúspěšnějších, mezi nimiž byli i naši studenti Antonín Svoboda (O8) a Metoděj Svoboda (O5). Tímto si zajistili účast na exkurzi do budov Evropského parlamentu ve Štrasburku nebo Bruselu.

Rádi bychom poděkovali všem zúčastněným studentům z Diskuzního kroužku za jejich úsilí a odhodlání během těchto dnů, spolku Mladí demokraté za organizaci této skvělé akce a vedení školy za finanční i organizační podporu naší účasti.

Odkaz na příspěvek od Mladých demokratů: https://www.facebook.com/mladidemokrate/posts/pfbid02NsBbmkYXjVqh76wLAyDzf6LmXMHDRYRmKgQgdjyEFKPdjNoBA5VE5oLJ4MF3Tazrl

Odkaz na stránky Mladých demokratů: https://mladidemokrate.cz/

M & T