Silný ročník soutěže o novoročenku školy

20. 12. 2023 | Mgr. Dalibor Blažek

zs0i0l15pb_____pf

Ačkoli byl letošní ročník soutěže o novoročenku školy počtem zúčastněných znatelně slabší, vysoká úroveň přihlášených prací z něj naopak činí jeden z nejlepších ročníků v devítileté historii soutěže. To se koneckonců projevilo i v počtu udělených čestných uznání.

Vítězkou se stala Amálie Korfová (C1B), která kombinací klasických a digitálních technik vytvořila krásnou novoročenku s papírovou loďkou a přáním „šťastného vyplutí“. Druhé místo obsadila Nela Přibylová (O3) se svým školně a matematicky vyladěným návrhem. Třetí místo přisoudila pětičlenná porota loňské vítězce Elišce Žákové (O5) za její skvěle provedený astronomický nápad. Za invenci nebo ocenitelné úsilí porota udělila ještě dalších šest čestných uznání.

Diplomy budou předány ve čtvrtek 21. prosince na Sami sobě. Vítězný návrh byl zpracován a škola jej použije jako svou oficiální novoročenku. Vybrané návrhy budou vystaveny na nástěnce u schodů do ateliéru (učebny č. 219). Děkuje všem zúčastněným za jejich snahu a dobře odvedenou práci.


1. místo: Amálie Korfová (C1B)

2. místo: Nela Přibylová (O3)

3. místo: Eliška Žáková (O5)

Čestná uznání (zleva doprava a shora dolů): Linda Hnátková (C1B),  Anna Rubličová (O3), Metoděj Svoboda (O5), Václav Hadrbolec (O4), Nela Řezáčová (O2), Sára Roztočilová (C1A)