Třetí místo v krajském kole Fyzikální olympiády

10. 5. 2024 | Mgr. Martina Voříšková

yub481ovdo_____AdamFO24

Tak to jsme opravdu nečekali. Statečný boj s náročnými úlohami krajského kola Fyzikální olympiády se letos ve vyšších kategoriích zdál našim studentům až nespravedĺivě nerovný. Ukázalo se však, že většina soutěžících v kategorii B na tom byla podobně :) S nepředstíraným nadšením tak přijal Adam Bretšnajder (O7) zprávu, že v KK Fyzikální olympiády obsadil skvělé třetí místo a radoval se také Zdeněk Kos (O7) z místa šestého. Naši další soutěžící,  Jakub Učík (O6) a Jan Vospálek (O5), se sice mezi nejlepší ve svých kategoriích neprobojovali, ale rvali se o každý bodík do posledního okamžiku.

V kategorii E pro deváťáky a kvartu jsme měli také svého zástupce. Václav Hadrbolec (O4) si vedl výborně a díky skvělému bodovému zisku se zařadil mezi úspěšné řešitele krajského kola FO. A jako bonus získal navíc možnost nahlédnout do zákulisí pořadu Zázraky přírody!

Krajská kola proběhla koncem dubna na Gymnáziu Christiana Dopplera v Praze a na Gymnáziu Václava Beneše Třebízského ve Slaném. Studentům blahopřejeme a děkujeme za příkladnou reprezentaci školy!