Plaská štafeta

17. 6. 2024 | Mgr. Kateřina Čermáková, Mgr. Martina Voříšková

ul7zzxtuu3_____plasy

Stalo se nepsaným pravidlem třídy C2B, že na konci školního roku míří do rodišť některého ze studentů. Loni to byla Bosna s Nikolou, letos studenti zůstali v Čechách a poznávali krásy města Plasy a jeho okolí. Vše naplánovala a prohlídky i ubytování na tábořišti Kobylka tentokrát zajistila Adéla Heidenreichová. Áďo, díky, bylo to perfektní a bylo to moc fajn!

A protože se druháci vrátili z výletu nadšeni, třída C1B neváhala a město ležící 20 km severně od Plzně rovněž v rámci svého třídního výletu navštívila. Prváci si užili předprázdninové dny na Vojtově mlýně a pochvalu za organizaci zaslouží Eliška Baslíková a Viki Seilerová.

Plasy nelze než doporučit i vám! Propojit tu můžete odpočinek, zábavu, a ještě se vzděláte!

Tamní klášter byl sice založen už ve 12. století, ale především zásahem slavného Santiniho v období baroka dnes představuje unikátní stavbu, která právem náleží mezi národní kulturní památky. Je vystavěn na 5 100 dubových kůlech, jež jsou ponořeny do vody. A světe, div se, kdyby voda vyschla, velkolepá stavba by se zřítila. Procházeli jsme jednotlivé části objektu a nevěřícně kroutili hlavami, jak důmyslný systém dokázali už kdysi naši předkové vybudovat!

Následoval relax v malé zoologické zahradě, kterou procházíte s golfovou holí v ruce, protože je její součástí minigolfové hřiště.

Užili jsme si pohodové dny, smáli se a vyprávěli si. A přesně tak má konec školního roku vypadat!

2024 - Plasy a okolí - C2B

2024 - Vojtův mlýn - C1B