Tonda a Metoděj ve Středoškolákovi roku

6. 7. 2024 | Antonín a Metoděj Svobodovi

x5qclq4nns_____nahled-stredoskolak

aneb Proč se přihlásit při nejbližší příležitosti

Tohle je pro všechny na našem gymnáziu takový malý návod nebo možná inspirace. Člověk totiž může něco dělat, až když ví, že to existuje, a proto bychom tu chtěli popsat, co se děje v komunitě Středoškoláka roku a jak vám to může zpestřit studium. Pokud jste o tom neslyšeli, tak Středoškolák roku je soutěž pro studenty, kteří dělají něco navíc kromě písemek. Jenže to je jen špička ledovce, pod kterou si můžete představit následující:

Po spuštění přihlašování se dostanete k obrovské databázi mimoškolních aktivit, abyste zjistili, co všechno se dá dělat (od konkrétních stáží, výzkumu, sportu až po všechny druhy olympiád). Postupně se přiblížíte kolektivu stejně akčních lidí a v případě zájmu projdete množstvím přednášek s aktuálními tématy seberozvoje, studia v zahraničí nebo vyhoření.

Kromě toho je na jaře pořádána konference Free spirit a na závěr dvoudenní akademie, kde se kromě studentů setkáte naživo a z blízka s velkými jmény, která člověk normálně vidí jen na sítích. Tenhle rok to byl například sám Karel Kovy Kovář, Daniel Gamrot nebo třeba David Arthur Fiedler.
Proč o tom mluvíme?

Oba jsme se letos přihlásili a umístili v TOP100 všech středoškoláků České republiky. S tím, že nám přednější umístění umožnilo se dostat dokonce na setkání TOP25. Prošli jsme vším, co soutěž nabízela a zakončili jsme ji na slavnostním Galavečeru s vyhlášením vítězů. Nejenže teď můžeme být v kontaktu s těmi nejinspirativnějšími mladými lidmi z republiky, ale navíc je účast v soutěži skvělá vizitka, ať se hlásíte kamkoli. Pro jednoho z nás to byl bohužel poslední rok s možností účasti a proto bychom vám všem chtěli tu šanci sdělit dřív, než léta na gymnáziu skončí.