Druhé narozeniny Diskuzního kroužku

7. 7. 2024 | Antonín a Metoděj Svobodovi s Diskuzním kroužkem

pdttcuvs9u_____141444

I po dvou letech kroužek stále žije, a poslední červnový čtvrtek, kromě vysvědčení, dostávali všichni členové oficiální certifikáty potvrzující jejich průchod setkáními během celého roku. Za těch 10 měsíců se toho nestalo málo:

Vyjeli jsme do senátu České republiky a zúčastnili se Simulace evropského parlamentu. Zorganizovali od začátku do konce Lavicový projektový den a přestavěli lavice ve všech třídách, ve kterých to šlo (přičemž paní Janecká ve studovně si to nechala do dnešního dne❤️). Někteří z nás navštívili dokonce Štrasburk a Brusel, kde obešli instituce EU. Založili jsme vlastní literární soutěž a uspořádali dva ročníky s vyhlášením vítězů. Dva týmy byly vyslány na Prezentiádu. A většinu našich setkání jsme navíc díky vstřícnosti nově postavené Městské knihovny Rakovník mohli uskutečnit v tamní klubovně.

Všechno to opouštění budovy školy a komplikování normálního vyučování přeskládáním lavic by ale nebylo možné bez absolutní vstřícnosti vedení školy a paní ředitelky, neboť nám nebyly kladeny žádné překážky, a naopak bylo vše s nadšením přijímáno a podporováno.

Nebylo toho málo, ale stále je kam se posouvat. Hlavně ne vždy to bylo jednoduché a na příští rok nás čeká velká zkouška v podobě obnovení řad po členech, kteří úspěšně (naštěstí, ale také bohužel) odmaturovali a rozloučili se s námi.

Přejeme všem bezpečně, akčně nebo třeba odpočinkově strávené prázdniny a uvidíme se v novém školním roce, kdy se Diskuzní kroužek v aktualizované verzi zase pokusí dostat do běhu a třeba i s nějakou novou formou, aby nedocházelo k cyklení a stagnování.