Klub mladých diváků je opět tady!

25. 8. 2024 | Mgr. Martina Voříšková

0sw973dpvi_____kmd24

Klub mladých diváků při GZWR vyráží do Prahy i v novém školním roce! V letošní sezóně vám nabízíme pět divadelních představení (v pracovních dnech) podle aktuální nabídky předních pražských divadel.

V uplynulém školním roce jsme se seznámili se zdařilou dramatizací Bulgakovova románu Mistr a Markétka v Divadle v Dlouhé, užili si Shakespearova Hamleta jako současné rodinné drama ve Švandově divadle, s napětím jsme sledovali dechberoucí akrobatické triky v legendárním novocirkusovém představení Divadla BRAVO! The Losers, v Divadle na Vinohradech jsme stihli obdivovat herecké umění předčasně zesnulé herečky Simony Postlerové jako Olgy Scheinpflugové v představení Český román, v Divadle D21 nám Krvavá svatba umožnila ochutnat špetku alternativy a sezónu jsme zakončili románovou kronikou bratří Mrštíků Rok na vsi v Divadle v Celetné.

V předchozích letech jsme s KMD zavítali za mimořádně příznivé ceny také třeba do Národního divadla, Divadla pod Palmovkou, Divadla Broadway, Divadla na Fidlovačce, Divadla Rokoko, Stavovského divadla, Divadla ABC, do Státní opery, Studia Ypsilon či do GoJa Music Hall. A to nejsou ještě zdaleka všechny kulturní stánky, které jsme měli tu čest navštívit. Přesvědčit se o tom můžete v naší bohaté „kulturní kronice“ na stránkách školy: Klub mladých diváků GZWR

Velmi nás těší, že se KMD na našem gymnáziu setkává dlouhodobě s velkým zájmem. Zveme tímto studenty vyššího gymnázia, aby se stali ve školním roce 2024–2025 členy KMD. (Pozn.: Pro studenty nižšího gymnázia organizujeme KMD Junior - informace k přihláškám budou zveřejněny v samostatném článku.)


Celková částka 1750 Kč se skládá z těchto položek:
800,-  členství KMD 2024–2025 (obsahuje vstupenky na 5 pražských divadelních představení)
950,-  doprava (5x Rakovník – Praha a zpět)
(Jedna akce: doprava + lístek do divadla: 350 Kč)


Případný přeplatek bude vrácen v rámci ročního vyúčtování. V uplynulém školním roce činil přeplatek pro členy SRPDŠ 393 Kč, pro ostatní 93 Kč.

Nábor bude zahájen v pondělí 2. září 2024.

Vyplněnou a podepsanou přihlášku přineste spolu s finančním obnosem 1750 Kč Mgr. Martině Voříškové do kabinetu č. 213. Formulář přihlášky si můžete vyzvednout na nástěnce KMD u auly, případně stáhnout z webových stránek školy (zde - aktualizujte si stránku). Upozorňujeme, že počet volných míst je omezen kapacitou autobusu, rozhoduje pořadí uhrazených přihlášek.

Děkujeme SRPDŠ při GZWR za každoroční finanční podporu KMD!

Těšíme se na Vás!

Mgr. Martina Voříšková
Mgr. Kateřina Čermáková