Jáma lvová: Vilém a Maruška se propočítali až na tábor ČVUT

27. 5. 2015 | Mgr. Martina Voříšková

njg7wza0j6_____DSC_1785

Jáma lvová je celostátní korespondenční soutěž na pomezí matematiky a informatiky, kterou pro žáky druhého stupně základních škol a odpovídajících tříd víceletých gymnázií pořádá České vysoké učení technické v Praze. Během školního roku probíhají tři soutěžní korespondenční kola, o prázdninách je pak pro nejlepší řešitele připraven letní tábor se zajímavým programem doplněným technicky zaměřenými přednáškami. V průběhu tábora se každý z účastníků také podílí na projektu dle vlastního výběru. Kromě cenných odborných zkušeností mají tak účastníci tábora možnost navázat přátelství se svými obdobně zaměřenými vrstevníky a také se seznámit s organizátory tábora, studenty ČVUT, a získat tím lepší povědomí o studiu na vysoké škole. 

V mladší kategorii Jámy lvové se i letos mimořádně dařilo Vilému Gutvaldovi ze sekundy, který obsadil skvělé 1. místo a stejně jako v loňském roce se zúčastní výše zmíněného výběrového letního tábora. Společnost mu bude dělat Marie Nováková z primy, která se také probojovala do dvanáctky matematicky nadaných táborníků. Tábor se letos uskuteční v RS Úsvit nedaleko Telče.

Oběma studentům děkujeme za skvělou reprezentaci našeho gymnázia a přejeme jim, aby si z tábora přivezli spoustu nových zkušeností a zajímavých zážitků!


Vilém Gutvald (na obou fotografiích vlevo) na loňském táboře ČVUT v Ředkovci. Zdroj: https://plus.google.com/photos/