Rok 2018 ve znamení Evropského kulturního dědictví

3. 3. 2018 | Mgr. Olga Beulakkerová

hf43zg6uzj_____rsd

Evropa si v roce 2018 připomene a oslaví své rozmanité kulturní dědictví a to na úrovni Evropské unie, jejích členských států a regionů, ale i na úrovni místní.                                       

 Naše gymnázium se v rámci mezinárodní spolupráce již zapojilo do projektu

Vergiss mein nicht
.

Žáci z C1B společně s partnerskými třídami z Lycée Pierre de la Ramée v Saint Quentin, Francie a Friedrich Rückert Gymnasium v Düsseldorfu, SRN natočili film v němčině a zdokumentovali vybrané historické objekty ve svých regionech. My jsme pro náš projekt zvolili Dům Samson, Synagogu, někdejší židovské ghetto a městskou část Na Spravedlnosti. Zde se odehrává náš filmový příběh, jehož tématem je lidská lhostejnost, nenávist a strach.

Projekt byl integrovanou součástí výuky německého jazyka a měl mezipředmětový přesah, neboť námět našeho filmového příběhu jsme našli právě v historii. Práci na projektu jsme v těchto dnech dokončili a naše společné dílo je příspěvkem do soutěže vyhlášené k Roku evropského kulturního dědictví.

 

 

 Dalším naším příspěvkem k Roku evropského kulturního dědictví je účast němčinářů z kvarty v projektu

 Twinkoffer voller Kulturerbe.

 

 

Naším úkolem bude zdokumentovat a prezentovat památky UNESCOv České republice.Naši projektoví partneři zase zdokumentují a představí památky UNESCO ve svých zemích.  Společným komunikačním jazykem bude opět němčina.