Prodloužený víkend uspěl!

24. 11. 2018 |

y181maon1i_____zsodqjewae-pisqworky01

Gymnázium Zikmunda Wintra v pátek 23. 11. hostilo oblastní turnaj pIšQworek. Do Rakovníka se sjelo 10 týmů z celého okresu, aby vybojovaly postup do krajského kola. Nejlépe se dařilo domácím.

Hned, co dorazili poslední opozdilci, vrhli jsme se na úvodní prezentaci a představení partnerů. Poté už nic nebránilo začít hrát! Kapitáni vylosovali jednu ze dvou skupin a vrhli jsme se na 4 dlouhé turnaje v rámci každé skupiny. Do play-off postupovaly 4 týmy ze skupiny, a tak nikdo nechtěl být poslední. Štěstí letos nepřálo Jírkovcům z Integrované střední školy Rakovník, ti se do play-off neprobojovali. Nejmladší účastníci a také jediní účastníci ze základní školy byli Lubeňáci ze ZŠ a MŠ Lubná. Ti se bohužel do play-off také nedostali. Bojovali statečně, neztráceli úsměv na tváři a všechny nás zachránili svým čtverečkovaným blokem, když už se zaplnily všechny herní archy.
Zápasy v play-off už běžely svižněji.  Zeleňákům zasvítila červená a Prodloužený víkend se přiblížil o krok blíž k vítězství. To mezi Partičkou a Los Pišqworkos to bylo napínavější. Zápas skončil remízou, a tak o celkovém vítězství rozhodl duel mezi Petrem Chmelíkem (Los Pišqworkos) a Matějem Melčem (Partička). Po 4 minutách bylo jasno, dál pokračují Los Pišqworkos.  Postup ukořistili také Pišqmundi a SLŠ Křivoklát.
 
Nyní už se hrálo o medailové pozice a vytoužený postup. Do souboje o první místo postoupil Prodloužený víkend, čímž odsoudil LosPišqworkos k zápasu o bronz. Po remíze mezi Pišqmundy a SLŠ Křivoklát rozhodl Matěj Starý, ze SLŠ Křivoklát, že o postup bojují dál! O samotném prvním místu rozhodoval jeden jediný duel. Štěstí se obrátilo naProdloužený víkend (Lukáš Hocek, Tadeáš Mašek, Vilém Gutvald, Jarek Požár, Vojtěch Jaroš), který se jako vítěz turnaje těší na cestu z Rakovníka do Prahy na krajské kolo.
 

 

Nikol Hartová
Zdroj: https://www.pisqworky.cz/