Ausflug nach Dresden

13. 12. 2018 | PhDr. Jiřina Košuličová

V pátek 30. 11. 2018 jsme se vydali se skupinou němčinářů našeho gymnázia na vánoční výlet do Drážďan. Během cesty k německým hranicím nám paní průvodkyně podala přehled historických informací o městě a okolí, i o vánočních trzích a poskytla nám nemálo užitečných rad.

vb07jeb81b_____7z06x6fai9-img-2272-2-kopirovat (1)

V pátek 30. 11. 2018 jsme se vydali se skupinou němčinářů našeho gymnázia na vánoční výlet do Drážďan. Během cesty k německým hranicím nám paní průvodkyně podala přehled historických informací o městě a okolí, i o vánočních trzích a poskytla nám nemálo užitečných rad.

Po příjezdu nás přivítalo trochu mrazivé počasí, ale chlad jsme zahnali tradičním teplým svařákem (samozřejmě nealkoholickým). Naší první zastávkou při prohlídce Drážďan byla Semperova opera s hlubokou a zajímavou historií. Nejvíce se nám líbil Zwinger s obrovskými zahradami a zvonkohrou, zajímavý byl i Rezidenční zámek, výhled na Labe z Brühlovy terasy a Knížecí průvod.

Naše kroky pak směřovaly na středověký trh, kde jsme ochutnali báječné klobásy, poslouchali vánoční koledy a viděli různé řemeslnické výrobky. Stejně působivý byl i Striezelmarkt s největší vánoční pyramidou na světě a krásným osvětlením, které dotvářelo působivou vánoční atmosféru. V nedalekém nákupním centru jsme si každý koupili něco na památku. Výlet byl moc vydařený.

Eliška Lauberová a Kateřina Hornofová C2A