Odznak všestrannosti olympijských vítězů

30. 5. 2019 | Mgr. Klára Kunftová

xcbvtibvtu_____1xpupl9jky-img-20190426-121756zm

Robert Změlík a Roman Šebrle, olympijští vítězové v desetiboji, královské atletické disciplíně, se rozhodli připravit pro žáky nejen základních škol atraktivní pohybový program s názvem Odznak všestrannosti olympijských vítězůOVOV.

Kladou si za cíl přispět ke zvýšení osobní aktivity co největšího počtu dívek a chlapců a dát současné generaci školáků příležitost zkusit sportovní začátky podobnou formou, jaká se osvědčila jim a vytvořit podmínky pro všechny, které projekt OVOV dokáže oslovit. Naši studenti se pravidelně účastní a nemohli chybět ani letos.

Okresní kolo se uskutečnilo  26.4. v areálu sokolovny. Dívky a chlapce čekalo 5 náročných disciplín: trojskok, medicimbal, švihadlo, kliky a na závěr 1000 m nebo driblink na čas.

Naši školu reprezentovali studenti  tříd 01 až 04. Naši sportovci na všechny disciplíny nastupovali s plným nasazením a snažili se podat co nejlepší výkony. Každá disciplína byla podle výkonu sportovce obodována a celkový počet bodů určil pořadí jednotlivců podle roku narození.  Nejlepšího výkonu dosáhli  DANIEL VLČEK a VÍT LOCHOVSKÝ, kteří vybojovali bronzovou medaili a postup do kraje

Krajské kolo se uskutečnilo 23. 5. ve Slaném. Na Dana a Vítka zde čekaly opět náročné disciplíny: sprint 60 m, skok do dálky, hod míčkem, shyby, leh-sedy, 1000 m.

Dan zaznamenal úžasný sportovní úspěch, vybojoval bronz a Vítek obsadil pěkné 12. místo!!!!!

Danovi gratulujeme k úžasnému výkonu a všem studentům děkujeme za vzornou reprezentaci školy!!!!

Výsledkové listiny: Okresní kolo OVOV, krajské kolo OVOV