Poznáte svůj vajgl?

17. 6. 2019 | Mgr. Dalibor Blažek, Nikol Bičovská, Anna Maléřová

sgy98n4brw_____t1itn5g589-thumbnail-barbora-vlckova-zakosleni-sbirka-18

Ještě do neděle 23. června máte možnost ve Výstavní síni na radnici navštívit přehlídku prací našeho galerijně školního výtvarného kroužku s názvem Řady.

Asi nepřekvapivě tu jsou k vidění „řady“. Například Maty Granol vystavuje řadu věcí, které neudělal. Primánka Aneta Matoušková představuje svou řadu čtyř ilustrací. Nikol Bičovská zase připravila tematickou řadu křídel. Klára Voříšková pro výstavu vytvořila řadu skvělých akvarelů. Řady lidských nebo zvířecích lebek nakreslila, vylinoryla a vymodelovala Anna Maléřová. Vystavuje s námi i bývalá studentka gymplu Laura Markéta Macháčková. Letos už je žačkou výtvarné školy v Jihlavě, ale v loni byla řádnou členkou kroužku. A protože výstavu pořádáme jednou za dva roky, mohla naši sestavu letos ještě doplnit. Maturantka Emča Spurná se výstavy učastní sérií třech masek a ocenitelné je, že se do příprav výstavy zapojila i přes řadu dalších povinností, které kolem maturity řešila.

Z řady prací Báry Vlčkové „gympláka“ asi nejvíc zaujme dílo „Zákostelní sbírka“. Pouze žák naší školy zná spojitost mezi nedopalky a zákostelím. Dá se vlastně napsat, že na výstavu kroužku svým výtvorem anonymně přispěla i řada dalších žáků školy. Poznají oni svůj výtvor?

Za výtvarný kroužek:
Nikol Bičovská, Anna Maléřová, Dalibor Blažek