Vánoční Drážďany

8. 12. 2019 | Mgr. Hana Prošková

cd6p9hz1o7_____kbtykcvmvb-drazdany-trh-kopie

Pouhé dva dny před skutečným začátkem adventu jsme s třídou O5 a některými studenty z C1A a C1B vyrazili „nasát“ vánoční atmosféru do Drážďan. Přestože během cesty nevypadalo počasí zrovna přívětivě, po příjezdu do saské metropole nastavilo svou vlídnější tvář. A při procházce po největších pamětihodnostech města (Zwinger, Semperova opera, Rezidenční zámek, nástěnný obraz Fürstenzug, kostel Kreuzkirche, Altmarkt, kostel Frauenkirche) dokonce svítilo sluníčko. Na vánočním trhu Striezelmarkt jsme se zahřáli vánočním punčem, popř. občerstvili dalšími dobrotami („Nejlepší a nejdražší trdelník v mém životě“ - Péťa), v obchodním centru nakoupili něco málo dárků.

„Drážďany byly super, určitě bych jel znovu. Jeli jsme s fajn třídou. Pí uč. Kozlerová byla skvělá. Už se těším do Vídně.“ (Matěj)

„Krásný výlet, dobré jídlo, hezké památky, hezký výklad, hezké počasí, sranda.“ (Kuba)

„Drážďany se mi moc líbily. Bylo docela dost volného času, což bylo fajn, že jsme jen nechodili po památkách, protože to by nikoho nebavilo.“ (Honza)

„V Drážďanech se mi moc líbilo. Rozhodně bych ho zařadila mezi nejlepší třídní výlety, co jsme od primy měli. Měli jsme dost času na trhy a dost času pro sebe. Také jsem ocenila, že jsme si prošli i část města a už cestou do Německa se dozvěděli něco málo o městě. Bylo to dobře zorganizované a výlet hodnotím velmi pozitivně.“ (Karča)

„Myslím, že to byl velmi povedený výlet. Mohli bychom jezdit na takové výlety častěji. Náplň dne byla taky dobrá, protože jsme si prohlédli místa, která by měl vidět každý, kdo Drážďany navštíví.“ (Verča)

„Drážďany byly super. Krásné trhy, památky, nejvíce se mi líbil Frauenkirche. Primark byl též výborný. Děkuji, toť vše.“ (Matěj)