Primáni vytvořili mluvicí kuchařku a získali v soutěži iKid 2. místo!

22. 6. 2020 | Mgr. Anna Kodymová

tffd7odkv4_____wP1410739

Již pátým rokem probíhá v České republice soutěžní projekt iKid, pořádaný společností KPMG. Cílem programu je podpořit kreativní a podnikatelské myšlení žáků druhého stupně základních škol. Stejně jako v předchozích ročnících měl být hlavní výhrou výlet do Irska a evropských centrál Googlu a Facebooku. Letos poprvé se projektu účastnili i studenti našeho gymnázia, kteří během půl roku absolvovali praktické workshopy a ve spolupráci s odborníky připravovali svůj finální produkt, mluvicí kuchařku pro mentálně handicapované občany.

Tým byl složen ze šestice žáků Jonáš Přibyl, Nella Němcová, Nikol Hořejší, Emma Šváchová, Viktoria Ella Steinbrecher a Darek Skyslák (všichni O1). Na cestě za realizací smysluplného inovativního nápadu našim studentům pomáhal například zakladatel portálu StartupJobs.cz Filip Mikschik či firma Albi.

Komplikace způsobené koronavirovou krizí ztížily dětem práci a zapříčinily i to, že finále nakonec nebylo v režii KPMG. Přesto náš tým dotáhl svůj nápad do cíle a v konečném pořadí obsadil krásné druhé místo. Zároveň kuchařku, kterou žáci sami navrhli, nakreslili, vyfotili, namluvili a graficky zpracovali, darují domovu Ráček, v jehož spolupráci kniha vznikala.