Štěpán Klaban získal ocenění Talent roku 2019

29. 9. 2020 | Mgr. Klára Kunftová

x6lccq7jny_____vrztljxeio-img-20200910-214327009

Poprvé za třiadvacetiletou historii se vyhlášení ankety týdeníku Raport – Sportovec okresu uskutečnilo pod širým nebem na Tyršově koupališti.

V kategorii Talent rok, v níž hodnotí odborná komise sportovce do devatenácti let, dosáhl na premiérové vítězství pozemní hokejista Štěpán Klaban. Pozemní hokej celosvětově patří k nejrozšířenějším a nejpopulárnějším sportům, Štěpán se tomuto sportu věnuje již odmalička. Stal se mu jeho životní vášní, je aktivním hráčem, ale také se věnuje trénování mládeže. Daří se mu úspěšně studovat na našem gymnáziu a momentálně působí v Holandsku. Jsme na Štěpána náležitě pyšní a máme radost, že se mu daří naplňovat své sny a neustále se posouvat dál. (Níže dopis Štěpánovy maminky).

Ocenění Kolektiv mládeže za rok 2019 převzali starší dorostenci HC 1972 Rakovník. V tomto družstvu aktivně působí také naši studenti: Jan Trejbal, Matěj Ostaš, Jakub Klaban, Josef Trejbal (loňský absolvent).

Oceněným sportovcům gratulujeme a přejeme mnoho dalších sportovních úspěchů!

 


"Vážená paní ředitelko,

s velkou radostí Vám můžu oznámit, že Štěpán získal ve čtvrtek 10. 9. 2020 ocenění Talent roku 2019 v anketě týdeníku Raport Sportovec okresu. Chtěla bych zároveň Vám i celému sboru poděkovat za poskytnutí individuálního studia, které mu umožnilo jít si za svým snem a hrát v zahraničí nejvyšší soutěž pozemního hokeje. Je za tím veliký kus práce klubových, svazových i zahraničních trenérů i výborná parta spoluhráčů a lidí z HC 1972 Rakovník, z české reprezentace i z klubu Klein Zwitserland, díky nimž odmalička ví, že sport, zejména ten kolektivní, spojuje a představuje celoživotní náplň. Vyžaduje velké osobní nasazení, překonávání sebe samého a poskytuje uspokojení z podaného výkonu. Z trénování malých dětí doma i v Nizozemsku sám tuší, jak je při vší náročnosti vděčné učit ostatní tomu, co má člověk rád. Pozemní hokej je možná u nás stále ještě Popelkou, ale celosvětově patří k nejrozšířenějším a nejpopulárnějším sportům, kdokoliv se s ním může vydat za hranice a všude najde svou hokejovou rodinu. Pohyb na hřišti učí spolupracovat i překonávat prohry a startovat v sedmnácti letech za muže na mistrovství Evropy a hrát proti nejprestižnějším soupeřům je velký zážitek, ale taky veliká zodpovědnost. A já doufám, že s podobným nasazením, disciplínou a zodpovědností přistoupí Štěpán i k samostudiu a přeji všem ostatním studentům gymnázia, aby v životě našli, co je baví, v sobě vůli udělat pro to maximum a kolem sebe skvělé lidi, kteří jim s tím pomůžou a předají jim své zkušenosti a znalosti, zkrátka kousek sebe.

S úctou a srdečně, Kateřina Klabanová"