Wissenschaft macht Spaß und Deutsch auch! Věda je zábavná a němčina také!

17. 11. 2020 | Mgr. Olga Beulakkerová

lzi4whkcnr_____Joachim-Hecker-fuehrt-junge-Forscher-mitten-ins-Weltall_big_teaser_article

 

Goethe Institut Prag a Joachim Hecker https://www.joachim-hecker.de/de/ pořádají zcela exkluzivní virtuální vědeckou podívanou pro žáky ve věku 12 až 14 let. Naši sekundáni tak při distanční výuce budou mít možnost se v on-line hodině německého jazyka této podívané zúčastnit.

Co se stane s žábami (z polystyrenu) v tlakovém hrnci? Jak se dá nafouknout balonek v mikrovlnné troubě? Je možné vidět teplo? Jak postavit vajíčko na stůl? Otázka za otázkou a show plná odpovědí! Letos navštíví Joachim Hecker Českou republiku jen virtuálně. Goethe Institut Prag zve žáky a žákyně, ale i učitele a všechny ostatní, kteří rádi žasnou, na online vědeckou show!

Němčináři ze sekundy mají pozvánku přímo na on-line představení, které bude probíhat v jazyce německém, ale bude simultánně tlumočeno do češtiny.

Pro ostatní je také možnost shlédnout tuto jedinečnou podívanou jako live-stream na facebookové stránce  https://www.facebook.com/GoetheInstitutPrag/ a to ve čtvrtek 19. listopadu od 10.00 do 11.00 hodin.