World Food Day Foodathon

18. 10. 2021 | Mgr. Lukáš Gayer

x3xp5nmiuy_____Team foto_1

Matěj Havránek, Jonáš Fischer a Michal Byrtus se zúčastnili soutěžní projektové akce World Food Day Foodathon. Akce pod záštitou EU a organizace JA Europe měla vytyčena 3 ústřední témata: Plýtvání jídlem, udržitelné zemědělství a zdravou výživu a prevenci nemocí. Naši studenti zvolili bádání v oblasti prevence plýtvání jídlem v rozvojových zemích Afriky.

Teamy z celého světa se utkaly v digitálním prostoru a společně hledaly kreativní a inovativní řešení aktuálních výzev. Že se jednalo o akci náročnou, dokládá i její trvání, které zabralo více než dva celé dny. Náš team jste mohli vidět ve studovně, neboť bylo nutné udržovat online spojení s kolegy jak z celé Evropy, tak z Afriky a ostrova Réunion v Indickém oceánu.

Celá akce probíhala v angličtině. Konferenční hovory se protáhly až do večerních hodin. Došlo i na úsměvné situace, kdy si afričtí studenti na sebe museli ve svém obydlí přisvítit baterkou, aby je kamera u PC mohla zabrat. Ne všude mají tak pěknou studovnu, jako je ta naše. Všichni už se těší na příští ročník. Byla to skvělá zkušenost!