Parádní umístění v krajském kole Fyzikální olympiády

30. 5. 2022 | Mgr. Martina Voříšková

f4iowbdbub_____FOfinal

Mimořádně se našim studentům letos dařilo také v krajských kolech Fyzikální olympiády, která proběhla na konci dubna na Gymnáziu Christiana Dopplera v Praze a na Gymnáziu Václava Beneše Třebízského ve Slaném.

Kategorii C pro druhé ročníky a sextu přijal jako osobní výzvu Metoděj Svoboda z tercie a v konkurenci o tři roky (!) starších studentů obsadil krásnou třetí příčku. Stal se také jedním ze tří úspěšných řešitelů v této nelehké kategorii.

V „déčku“ pro prváky a kvintu jsme měli letos rekordní počet reprezentantů, konkurence byla vyrovnaná a některá místa dělená. Adam Bretšnajder (O5) vyřešil všechny čtyři úlohy bez jediné chyby a dosáhl na nejvyšší možný bodový výsledek (40 bodů), Oliver Kodyš (O5) docílil druhého nejvyššího počtu bodů (35) a Zdeněk Kos získal třetí nejvyšší počet bodů (32). Mezi úspěšné řešitele se v kategorii D zařadili i další dva naši zástupci, David Majer (C1A) a Jakub Učík (O4). Kuba se kromě kategorie D účastnil také „své“ kategorie E pro deváťáky a kvartu. Ani zde se neztratil v poli poražených a stal se úspěšným řešitelem krajského kola.

Všem studentům blahopřejeme a děkujeme za skvělou reprezentaci našeho gymnázia!