Pro členy KMD: Vojna a mír

25. 1. 2023 | Mgr. Martina Voříšková

Co člověk musí milovat a co nenávidět? A jaká síla tomu všemu vládne? Přátelství, láska a smrt na pozadí požáru světa... 

eqy8q2sudz_____898494

Vojna a mír, stěžejní dílo světové literatury z pera Lva Nikolajeviče Tolstého, se vrací po půl století na pražská jeviště a spolu s ním celá škála postav, procházejících jednou z rozhodujících kapitol evropských dějin. Rozmařilá aristokratická společnost a její deziluze ve válečném šílenství, hledání pravdy a smyslu života, ztráta ideálů i nevinnosti. A také láska, lehkomyslnost a touha po opravdovosti. Idealista Pierre Bezuchov s očima a srdcem dokořán, racionální a energický Andrej Bolkonskij, mladičká Nataša Rostovová, vypočítaví sourozenci Anatol a Helena Kuraginovi, oddaná Marie Bolkonská nebo horlivý Nikolaj Rostov, to jsou zástupci generace, jejíž životy a vztahy se osudově proměňovaly spolu s postupem Napoleonovy armády. 
https://www.mestskadivadlaprazska.cz/inscenace/1220/vojna-a-mir/

Termín: středa 1. 2. 2023
Sraz: 16:15 u sokolovny
Kam jedeme: Divadlo ABC
Představení začíná v 19:00 a trvá 3 h 15 min včetně přestávky

Formulář žádosti o uvolnění naleznete na nástěnce KMD ve druhém patře nebo zde:
Žádost o uvolnění - KMD - nezletilí studenti (pdf)
Žádost o uvolnění - KMD - zletilí studenti (pdf)

Nemůžete se představení zúčastnit? Nejste členy KMD a rádi byste jeli s námi? Výměny vstupenek a diskuze probíhají v týmu KMD (MS Teams), k němuž se mohou připojit i "náhradníci".