Oficiálně nejlepší prezentující v republice

26. 4. 2023 | Antonín a Metoděj Svobodovi

7w62ug571g_____Úvodní

Prezentování významné osobnosti nebo památky před třídou? NE! V Grandfinále Prezentiády šlo o něco trochu jiného...

V Praze na Newton University se 21. dubna 2023 sešlo 36 nejlepších středoškolských týmů z Česka i Slovenska, aby v průběhu celého dne porovnávaly své prezentační dovednosti a umožnily tak porotě vybrat ten úplně top tým, co se prezentačních dovedností týče.

Do celostátního kola soutěže postoupili díky předchozímu úspěchu v krajském kole (viz článek https://gzw.cz/clanky/1852-postup-do-grandfinale-v-prezentacni-soutezi/) i naši studenti Antonín a Metoděj Svobodovi. Obhajovali zde před profesionální porotou a posluchárnou plnou ostatních vítězů krajských kol své důvody, proč být vděčni i za obyčejnou tužku.

Jaké šance má rakovnické gymnázium v porovnání s celou Českou a Slovenskou republikou?

„Za náš tým Freedom jsme publiku představili prezentaci s tužkou v hlavní roli stylem až připomínajícím standup. Vsadili jsme tady na vtip, nadsázku, energii, velká gesta a interakci s publikem. Tento přístup se nám neskutečně vyplatil, neboť i přes to, že byl některým porotcům trnem v oku, zajistil nám postup z odpolední části do superfinále šesti nejlepších týmů, kde byla konkurence na skutečně vysoké úrovni.

V následujících hodinách, po detailních úpravách a zkrácení prezentace, nás pak náš neotřelý styl projevu donesl až na pozici nejlepších prezentujících celé letošní Prezentiády. Kromě toho jsme si získali i sympatie osazenstva sálu a hromadným hlasováním nasbírali celých 40 % hlasů v soutěži o Cenu publika. Z celkového počtu 582 týmů jsme tedy vyhráli vše, co vyhrát šlo, a odnesli si tak domů titul vítězů této celostátní soutěže.

Moc děkujeme organizátorům Prezentiády za jejich obrovskou práci věnovanou této události a vřele doufáme, že se s některými studenty uvidíme i na nějaké naší plánované přednášce.“

Oficiální článek Prezentiády: https://prezentiada.cz/novinky/3017-svoboda-tousty-epilepsie-embracethebrambora