Výlet do Vídně

23. 6. 2023 | Mgr. Kateřina Kozlerová

cc1bxe9jy4_____IMG_20230619_112311_1a

V pondělí dne 19. 6. 2023 jsme vyrazili my, studenti třetích ročníků a septimy, ve velmi brzkých ranních hodinách na výlet do rakouské metropole. Před polednem jsme konečně dorazili do cíle, kde nás přivítalo úmorné vedro. Naše první kroky směřovaly do zahrad zámku Schönbrunn, letní rezidence Habsburků. Od Gloriette se nám naskytl krásný výhled na město. Po pobytu na rozpáleném prostranství jsme se rádi vrátili do klimatizovaného autobusu.

Při přesunu do historického centra Vídně jsme z oken autobusu viděli UNO-City a septimě velmi známý Naschmarkt. V centru jsme obdivovali památky na Ringstrasse, která byla stále ještě zahalena do duhových barev po nedělním pochodu Vienna Pride. U Chrámu sv. Štěpána jsme měli rozchod, který nám umožnil zažít Vídeň na povrchu v různých kavárnách i pod povrchem prostřednictvím linky metra U1.

Poté jsme se vydali na další cestu po památkách, kterou jsme zakončili neobvyklou expresionistickou stavbou Hundertwasserhaus od architekta s českými kořeny, kterou studenti třetích ročníků mohou znát z přebalu učebnice němčiny „Passt schon 2“.

Zcela vyčerpáni jsme vyrazili zpět. K nebývalé radosti septimy nám na rozloučenou zamávaly věže Flaktürme a celý komplex Gasometru. Těsně před půlnocí jsme dorazili zpět v plném počtu obohaceni o nové zážitky.