Pro členy KMD: Krvavá svatba

8. 2. 2024 | Mgr. Martina Voříšková

Raději být mrtvý bez krve, než zůstat naživu bez srdce.

nawssljmro_____APE984d7e_data21

Členy KMD čeká v pondělí 12. 2. 2024 nevšední zážitek v Divadle D21, představení Krvavá svatba. Předlohou je stejnojmenné vzrušující básnické drama, jehož autorem je významný španělský básník a dramatik Federico García Lorca.

Nevěsta, manželka, matka. Tři ženy na cestě společného údělu. Jaká je cena vzpoury ve jménu srdce, ve jménu lásky, ve jménu vášně?

POZOR! Sraz je 12. 2. 2024 v 16:45, odjezd v 17:00 (představení začíná v 19:30)
Délka představení: 1:10 bez přestávky
Předpokládaný návrat do Rakovníka: 10:00 h

Jedna z nejslavnějších her „básníka temné smrti“, strhující drama o zakázané lásce a vášni až za hrob. Od vzniku tohoto ikonického textu uplynulo 90 let, stále má ale kouzlo i moc promlouvat k srdci diváka v jakékoli době. Radikální výklad i úprava Lorcova textu pracuje se třemi podobami či životními stádii ženy. Současný svět poznamenávaný válkou nás vyprovokoval k zamyšlení, jak by vypadalo lidské společenství, které náhle přišlo o muže a jak by v takovém uspořádání fungovaly ženy. Zrcadlením světa Lorcových her s naší každodenní realitou vzniká neobvyklý a působivý scénický obraz stimulující divákovu představivost. Inscenace je zároveň poctou tomuto jedinečnému španělskému autorovi. (https://www.divadlod21.cz/repertoar/krvava-svatba)