Úspěch na Křivoklátské sovičce

27. 4. 2024 | Mgr. Jitka Matyášová

fnlnkge9i1_____sovicka

18. 4. 2024 se konala oblíbená přírodovědná týmová soutěž Křivoklátská sovička s lesnickou tématikou, kterou pořádají Lesy ČR a CHKO Křivoklátsko.

Z naší školy jsme vyslali dvě družstva . Mladší družstvo z primy a sekundy ve složení Linda Iblová, Josefína Matyášová, Anna Stieberová a Magdalena Veselá porazilo své starší spolužáky a skončilo na krásném druhém místě. O konečném umístění rozhodl ale až dramatický vědomostní rozstřel, protože tři družstva (kromě našeho ještě tým ze ZŠ Lužná a 3. ZŠ) se umístila se stejným počtem bodů po hlavní souěži na 2. - 4. místě.

Letos soutěžící na asi tříkilometrové trase plnili úkoly a zodpovídali otázky na osmi stanovištích, mimo jiné poznávali hlasy lesa, určovali rostliny, které jsou či nejsou jedlé, a ukazovali, jak se vyznají v mapě a dokáží se orientovat v terénu.

Pro soutěžící byl tradičně připraven bohatý doprovodný program – např. střelba ze vzduchovky, stavění ptačích budek, hry s lesní tématikou, vyrábění drobností apod.

Počasí bylo vskutku aprílové, zažili jsme sluníčko, déšť i kroupy, ale vcelku nám přálo, protože slunce převládalo a den na Křivoklátu jsme si díky organizátorům a všem soutěžícím báječně užili.

Našim soutěžícím děkujeme za reprezentaci školy a mladšímu družstvu gratulujeme ke krásnému umístění!