Na kolech kolem dokola

16. 6. 2014 | Mgr. Ervín Dux, Ladislav Brabec

gcbk5hcsx9_____1d353c7f-814a-4def-b2ee-9a15eb3ce4b8

Přijíždíme na parkoviště slavného SK a vidíme pomalu se tvořící hlouček nedočkavých cyklistů. Všichni si užívají krásného již letního počasí a nedočkavě přešlapují vedle svých naleštěných strojů připravených ke startu. Mezi posledními přijíždějí i profesoři a cyklistický kurz může začít.

První den probíhal ve velice poklidném tempu, had složený z nadějných studentů GZWR se pomalu ale jistě blížil ke svému cíli – Vojtovu mlýnu. Po příjezdu a nezbytném odpočinku se část studentů odebrala na menší projížďku, zatímco ostatní rádi zrelaxovali svá zničená těla.

Dalšího dne, který byl již výrazně pošmournější, jsme se rozdělili podle výkonnosti na 2 skupiny a vyrazili zdolat asi 30km nepříliš kvalitního, deštěm poznamenaného terénu.

Středa byla plná her a studenti měřili své síly v mnoha různých kolektivních sportech.

Ve čtvrtek byla v plánu pěší túra do Čisté, kde byla možnost doplnit zásoby, a večer jsme si všichni užili při táborovém ohni umně rozdělaném prof. Šímou.

Pátek byl dnem odjezdu, a tak se všichni se smutkem v očích rozloučili s krásnou místní přírodou a příjemnou paní kuchařkou, nasedli na svá kola a vyrazili směr domov.

Za zmínku jistě stojí také přednášky a sportovní akce, kterých se studenti zúčastnili. Měli jsme možnost vyzkoušet si kurz první pomoci, shlédli jsme ukázku Kung-fu, chlapci si zacvičili s pomocí  TRX a dívky mohly protáhnout svá těla při aerobiku. Vyjma špatného počasí si jistě nemáme na co stěžovat :)

Ladislav Brabec C3A