Druhé místo v krajském kole olympiády v anglickém jazyce

30. 3. 2015 | Mgr. Ivana Brabcová

6z33jnd26q_____7454895

Do Kladna přijeli vítězové okresních kol a naše škola vysílala svého zástupce v každé kategorii, která se nás týkala. Jako tradičně, konkurence byla veliká a laťka nastavená hodně vysoko.

V kategorii pro žáky ve věku osmých a devátých tříd studujících na jazykových školách a gymnáziích nás reprezentovala Valentina Koutná. Sama ze třídy O3 v konkurenci většinou starších soupeřů obsadila pěkné deváté místo.

Jak vysoká a vyrovnaná je úroveň soutěžících si vyzkoušel v kategorii IIIB Štěpán Klas, který obsadil desáté místo.

V kategorii bilingvní, tedy určené pro žáky, kteří se v angličtině vzdělávali v zahraničí na škole déle než půl roku, nebo mají jednoho z rodičů rodilého mluvčího, se zúčastnila Anna Ledahudcová a obsadilá velmi pěkné druhé místo.

Chtěla bych poděkovat a pogratulovat všem zúčastněným, protože jen projít konkurencí školního a okresního kola, je tvrdý oříšek. Doufám, že se zase s velkým počtem soutěžících potkáme v příštím roce, abychom do okresního nebo krajského kola mohli poslat ty nejlepší.

Velký dík patří Aničce Ledahudcové a jejím rodičům, protože i se zlomenou nohou na soutěž dorazila a ještě "stála na bedně".

 Image by Freepik