Čtvrtý den v Sedmihorkách

29. 5. 2015 | Mgr. Romana Parkmanová

agt6girl5r_____2w1092fxsz-100-1792_1170_700_SHRINK_ONLY__85_jpg_

Poslušně se hlásíme ze Sedmihorek, i když po dnešní noci možná ze „Saunahorek“. Jelikož se do nás opřela zima, tak jsme po několika vteřinovém rozhodování zařídili přitápění v chatičkách. Během několika minut bylo večer ve všech chatkách krásně teploučko. Ovšem v průběhu noci teplota stoupala a stoupala až k tropickým hodnotám. Ráno se většina z nás probudila s rýmou. Ne, že bychom nastydli, ale pravděpodobně jsme se začali rozpouštět.

Po snídani nás čekal další zajímavý program v Arboretu Bukovina. Seznámili jsme se s různými cizokrajnými dřevinami formou her, pracovního listu, hmatu nebo odrazu v zrcadle. Poté jsme pokračovali směrem na hrad Valdštejn. Prohlídka byla velmi zajímavá. Po návratu do kempu nám brusič vybrousil naše ulovené polodrahokamy, a pak už nás čekala poslední akce v podobě určování kvality vody sedmihorských pramenů a určení druhové biodiverzity rybníku Bažantník.

Dnešní večer a zároveň celý ekologický kurz končil táborákem, udílením diplomů a odměn za veškeré aktivity. Všechny moc zdravíme a těšíme se na vás v pátek v Rakovníku. 


FOTOGALERIE

Čtvrtý den v Sedmihorkách