Peter Erbák: Nechtělo se mi věřit, že slyším mluvit české děti

28. 6. 2015 | Peter Erbák

77ekvdz0ni_____10387406_318359568371013_3129546325622165714_n

Posledních 40 let jsem nadšeným amatérským fotografem. Pokud mám možnost a narazím na tolerantní objekt, rád fotím i na koncertech a občas, když se povede, i v divadle. Proto jsem uvítal pozvání fotit na představení hry Peter Pan v podání žáků Gymnazia Zikmunda Wintra v Rakovníku. Jako fanoušek fotografie a anglického jazyka jsem se na představení týden předem těšil.Tušil jsem, že žáci pod vedením pana Nicka Cusacka budou mít zřejmě velmi dobrou angličtinu. Nic mě ale nemohlo připravit na to, co se nakonec na jevišti dělo.

Představení začalo. Zkontroloval jsem kameru a chystal se vedle sledování půvabného příběhu hledat příhodné okamžiky na snímek.

A zjistil jsem, že nefotím, ale s úžasem zírám a poslouchám nádherně plynulou angličtinu a překvapivé herecké výkony mladých nadšených amatérů. Nechtělo se mi věřit, že slyším mluvit české děti. Bylo to úžasné! Neustále jsem zapomínal fotit a nevěřícně jsem naslouchal příběhu v krásné angličtině.

Mám přátele a kolegy v zahraničí a vím, že mluví bez problémů a od dětství několika jazyky. A vždycky mi bylo líto, že u nás tomu tak není. A ještě dlouho nebude.

Omyl! Už je to tady! Od včerejška vím, že je to možné a že tato generace již bude jazykově vybavena minimálně stejně dobře, jak je to obvyklé ve vyspělých státech Evropy.

Peter Erbák



Záznam prosincového vystoupení Peter Pan v tělocvičně GZWR:



 


 


FOTOGALERIE

Peter Pan v DDM


Více fotografií z představení naleznete na našem facebooku