Studenti gymnázia zahráli anglické divadlo

21. 12. 2015 |

8vxcff4j2f_____usu19xoybi-img-5008

Česká škola, čeští studenti a anglické divadlo. Domnění, že tyto věci nejdou úplně dohromady, vyvrátili ve čtvrtek dopoledne na rakovnickém Gymnáziu Zikmunda Wintra.

Přibližně třicítka studentů si připravila známou hru Sněhová královna, kterou secvičila celou v angličtině. Ohlasy všech přihlížejících byly pozitivní a účinkující si po skončení představení mohli užít dlouhý potlesk svých spolužáků, kteří zaplnili Tylovo divadlo do posledního místa. „Nejúžasnější na tom je, že si všechno připravili sami bez jakékoliv pomoci učitelů. Jsem na ně velice pyšná," neskrývala radost ředitelka školy Zdeňka Voráčková.

Studenti se přitom začali chystat teprve před necelým měsícem. „Cvičili jsme vždycky dvě hodiny o víkendu a pak šest dní během školy, všechno bylo docela narychlo. Tím spíš musím všechny pochválit, dopadlo to skvěle," řekla Veronika Holečková, která divadlo režírovala. Podle ní padaly různé návrhy, kterou hru zahrát. „Přemýšleli jsme třeba nad Alenkou v říši divů, nebo Karlíkem a továrnou na čokoládu, ale nakonec to vyhrála Sněhová královna," vysvětlila režisérka, která je na gymnáziu ve třetím ročníku.

V lednu chtějí svou hru začít prezentovat i veřejnosti. „Zpočátku budeme hrát hlavně tady v Rakovníku, ale pokud se naskytne příležitost představit hru i jinde, tak ji určitě budeme chtít využít," uvedla Holečková. Na to se těší i ředitelka školy. „Tohle už bylo naše druhé anglické divadlo a musím říct, že studenti se stále zlepšují," usmívala se Zdeňka Voráčková.

Podle ní hra pomáhá zlepšovat i angličtinu jako takovou. „Naším dlouhodobým cílem je, aby angličtina byla pro studenty jazykem, kterým budou mluvit plynně, což se daří," podotkla ředitelka. Kromě toho zmiňuje i to, že na rakovnickém gymnáziu neustále přibývá studentů ze zahraničí a zároveň i absolventů, kteří se pokouší dostat na zahraniční univerzity.

„Angličtina začíná být jejich novými šaty, což považuji za ohromně důležité," vysvětlila Voráčková.


Pro Rakovnický deník Šárka Hoblíková:
http://rakovnicky.denik.cz/zpravy_region/studenti-gymnazia-zahrali-anglicke-divadlo-20151221.html
Skvělá úvodní fotografie je od Jany Vydrové (C4)
O loňském představení Peter Pan si můžete přečíst zde: Peter Erbák: Nechtělo se mi věřit, že slyším mluvit české děti



Více fotografií z představení naleznete na našem facebooku