Na sportovní kurz budeme dlouho vzpomínat. Samozřejmě v dobrém!

8. 6. 2016 | Eva Hůlová

hnqam2gvf5_____ukrkg1wg4v-img-20160525-152008

Jako každý rok i letos jsme jakožto třeťáci vyrazili na sportovní kurz. Využili jsme k tomuto účelu areál Vojtův mlýn, který se nachází kousek od Čisté. Učitelský doprovod nám dělali paní profesorky Hejdová, Skysláková, Minaříková a pan profesor Dux.

Do areálu jsme vyrazili jak jinak než na kole, i přes některé nepřízně terénu nakonec všichni cestu zdolali. A nebyl to náš poslední cyklovýlet, na kolech jsme se jeli podívat třeba na farmu Hedecko, kde jsme měli možnost vyjížďky na koních, nebo na lovecký zámeček Svatý Hubert. Ti zdatnější jezdili s profesorem Duxem na delší a obtížnější tratě. Kola ale nebyla naše jediná sportovní aktivita, podnikli jsme i pěší výlet, ze školy jsme si dovezli i vybavení na softbal, badminton, ping pong, míč na fotbal nebo třeba odbíjenou, které jsme využívali i ve chvílích osobního volna. Občas jsme si ale radši rozložili deky před chatky a váleli se na sluníčku. Co jsme ve Vojtově mlýně vyzkoušeli, byla i střelba ze vzduchovky nebo kánoe a kajak na přilehlém rybníčku.

Oživit náš program přijelo i několik zajímavých lidí. Kluci vyzkoušeli aikido, dívky fitbalet, všichni jsme absolvovali přínosnou přednášku o první pomoci nebo jsme praktikovali kung-fu. Myslím, že bych mohla mluvit za všechny, že zumba byla pro všechny největší zábava, klukům stačilo se jenom dívat. Večery jsme poté často všichni trávili u ohně, kde jsme společně zpívali notoricky známé písně, to celému kurzu navodilo patřičnou atmosféru.

Kdybych měla komplexně shrnout naše pocity z celého kurzu, byly by pozitivní. Ačkoli se jídla nedala považovat za vysokou gastronomii, o hladu jsme nezůstali, paní kuchařky nám vždy nandaly plný talíř. Celý týden jsme až na výjimku měli krásně slunečno a teplo, ale za skvělé zážitky vděčíme hlavně profesorům, kteří byli skvělí, i když to s námi nebylo příliš jednoduché. Myslím, že jak oni tak my budeme na tento kurz ještě dlouho vzpomínat. Samozřejmě v dobrém! 

Eva Hůlová (O7)


Více fotografií z kurzu naleznete na našem facebooku