Jiří Zuska vybojoval ve Slovinsku druhé místo

2. 6. 2016 |

ih8qdtc6bb_____5858987

Sedmnáct českých golfistů se zúčastnilo mezinárodního mistrovství Slovinska, které se konalo od 19. do 21. května na golfovém hřišti Bled. Nejlepší výkon předvedl Jiří Zuska (student našeho gymnázia), který obsadil dělenou druhou příčku. Mezi deset nejlepších hráčů turnaje se probojovali tři Češi.

Jiří Zuska vstoupil do turnaje ve Slovinsku skvěle, v prvních třech kolech hrál velmi vyrovnaně - 71, 71 a 70 a patřilo mu čelo výsledkové listiny. Nakonec nezvládl koncovku finálového kola, odevzdal skórkartu s výsledkem 86 úderů a musel se spokojit s druhou příčkou.

Po třech kolech jsi byl ve vedení turnaje. V čem byla tvoje síla?
V patování. S putterem si většinou moc nerozumím, ale tentokrát jsem patoval opravdu skvěle. Za to, že moje skóre po třech kolech nebylo ještě nižší, může hra kolem greenu.

Ve finálovém kole se ti nedařilo. Co se stalo?
Na jedničce jsem zahrál double bogey, ale první devítku jsem došel v paru. Na druhé devítce začala smršť zkažených ran. Na desítce jsem zahrál socket a bylo z toho triple bogey. I když jsem se snažil, jak jsem mohl, tak jsem se nedokázal dostat do tempa. Prostě to nešlo. O titul mě připravily dvě jamky, ale to je golf.

Jsi se svým výkonem ve Slovinsku spokojený?
Nebudu lhát, když řeknu, že třiašedesát jamek jsem hrál perfektní golf. Poslední devítka mě opravdu mrzí, ale aspoň vím, že teď musím zapracovat na hře pod tlakem. S druhým místem spokojený nejsem, chtěl jsem vyhrát.

Turnaj si zahrálo sedmnáct českých hráčů. Pomohlo ti hodně, že jsi tam byl s partou?
Když je člověk obklopený lidmi, se kterými je rád, je v psychické pohodě, a to je pro jeho výkon určitě důležité.

Kde tě uvidíme příště?
Tento týden jsem měl hrát European Challenge Tour na Kunětické Hoře, ale musím dohánět školu, a proto se turnaje bohužel nezúčastním. Příští týden jedu na turnaj German Boys. A už se moc těším.

Výsledky mezinárodního mistrovství Slovinska mužů najdete ZDE


Zdroj: http://www.cgf.cz/ArticleDetail.aspx?IDArticle=480766083&IDMenu=74700507