Návštěva z Alphen aan den Rijn

8. 11. 2013 | Mgr. Emil Waldhauser, Duong Tung Anh (O8)

3n0pi5lnj4_____b2lbxo8gng-ashram-college

Dne 3. 10. 2013 hostilo naše gymnázium v rámci mezinárodní spolupráce nizozemské studenty ze školy Ashram College, nacházející se ve městě Alpen aan den Rijn. Na organizaci tohoto setkání se podíleli jak zástupci z řad studentů, tak i učitelé.

Naše škola byla poslední zastávkou početné nizozemské delegace na cestě po České republice. Na studenty čekal krátký, ale pestrý program. Po vřelém přivítání, jež proběhlo v aule školy, byli žáci rozděleni do čtyř skupin a měli možnost nahlédnout do několika tříd. Studenti tak přímo zažili atmosféru zdejší výuky. Velkou odezvu si získala hodina angličtiny, ve které se všechny skupiny aktivně zapojovali do konverzace. Příjemná zábava také čekala v hodině němčiny, jazyka, který se velmi podobá holandštině. Dále si studenti vyzkoušeli interaktivní tabuli přímo v praxi, když pro ně bylo připraveno cvičení v rámci výuky biologie. Na památku návštěvy našeho gymnázia dostali žáci možnost namalovat obraz, v němž najdeme symboly Holandska či abstraktní vyjádření pocitů.

Pro pedagogický sbor bylo připraveno občerstvení v ředitelně, kde došlo také k setkání s paní ředitelkou a po přestávce, byl program přesunut zpět do auly, kde probíhaly prezentace. Krátce po poledni si zástupci obou škol jako projev vděku předali dárky a posledním bodem programu byl oběd ve školní jídelně. Nizozemská delegace se pak rozloučila a vrátila se zpět do země tulipánů a mlýnů.

Duong Tung Anh, O8

 

FOTO: (Nejen :) holandští studenti a učitelé sledují přednášku o historii naší školy.